Eremitha

Érdekességek egy eremita történésztől

Bemutatkozás

2020. május 07. 13:49 - Eremitha

Üdvözöllek blogomon!

eremita_kozepkor.jpgHa idekattintottál, akkor valamiért érdekel a blog, amiért már önmagában is nagy köszönet jár neked! Isten hozott! Az oldal egy eremita bölcsész blogja, aki történészként a világ dolgairól elmélkedik, leginkább a múlt történéseit boncolgatva. Mindezt rangrejtve, mint ahogyan azt tette Janus Pannonius, Mark Twain, Stendhal, Jack London, George Orwell, Makszim Gorkij, Rejtő Jenő vagy Gárdonyi Géza. [.]

Hogy honnan a blognév? Az ókori és középkori eremitáktól, akiknek volt idejük az elmélkedésre. Igazából CSAK az volt nekik; idejük (és persze hitük). Mert a magány minden formája (a társas magány, az egyedüllét, a párkapcsolati magány, és az elhagyatottság is) két dolgot ad az embernek: időt és önismeretet. Időt a gondolkodásra és önismeretet az íráshoz. Az én esetemben a múltról, a történelemről való íráshoz.

Hiszem, hogy a történelem a jelen és jövő tekintetében is képes tanítani bennünket, de ahhoz ismernünk kell. Mark Twain mondta egyszer: "Először ismerd meg a tényeket. Elferdíteni őket ráérsz később is." Itt, az Eremita blogon leginkább a múlt-jelen-jövő összefüggéseiről olvashatsz ferdítések nélkül, az elméletek tényekhez igazításával, nem pedig fordítva, amikor a tényeket igazítják az elméletekhez. Remélem jól érzed itt magad és visszatérsz majd időről - időre az Eremita blogra!

eremitha.JPG

***

Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik. /Róma 10:13, Pál apostol levele a rómaiakhoz/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eremitha.blog.hu/api/trackback/id/tr7515668358
süti beállítások módosítása
Remete